


Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Bezkofeinová káva
- Arabica Columbia Decaf
Arabica Columbia Decaf

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 12
- Komentáře 0
- Arabica Columbia Decaf459 Kč399 Kč bez DPH
Chuť kávy Columbia bezkofeinové je výrazná, se středním až plným tělem a vyváženou kyselostí, středně silná, intenzivní jemná vůně a chuť po medu . Vhodná pro přípravu espressa s bohatou pěnou, ale i cappuccina.
Dle naší stupnice kyselosti tuto kávu řadíme na stupeň 1.
Pro zajímavost uvádíme dva ze způsobů výroby bezkofeinové kávy. První metodu nepřímou.Nejdříve po sklizni je nutné odstranit kofein z kávového zrna. Nejprve se zelené zrno napařuje vodními párami, aby zvětšilo svůj objem a rozevřelo se, což umožní lehčí průnik a kontakt organického rozpouštědla, které na sebe váže kofein. Potom se kofein s rozpouštědlem oddělí od zrna, které bylo opět napařováno, ale v tomto případě za účelem odstranění i případných zbytků rozpouštědla. Toto se několikrát opakuje až do odstranění posledních stop rozpouštědel a poté následuje sušení zrn.
Druhá z metod je mokrá metoda. Principem této poměrně drahé metody je namáčení zrn ve vodě, která však má nepříznivý vliv na její vůni, jelikož se touto metodou podstatně vůně ztrácí. Kofein se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech následně se zrna suší ve speciálních nádržích.
Kávu vám dodáváme 2 dny po upražení, tudíž si jistě pochutnáte na její čerstvosti. Veškerá zrna jsou ručně tříděna. Středně pražená zrna tak, aby byla potlačena acidita a zároveň zůstalo co nejvíce ostatních chutí a tónů této kávy.
Stupnice kyselosti vytvořená našimi zákazníky:
0 - bez známek kyselosti (acidita), 1 - mírně lehká kyselost (acidita), 2 - lehká kyselost (acidita ), 3 - střední kyselost (acidita), 4 - vysoká kyselost (acidita)